Vinkursus

Vinens vidunderlige verden

På kurserne kommer vi vidt omkring i vinens vidunderlige verden.

Grundviden om vin: Hvad er vin og hvilke faktorer spiller ind på vinfremstillingen. På kurset kommer vi ind på de forskellige måder at producere vine på samt de forskellige vintyper. Vi kommer ind på druer, vinområder og vinlande. Vi vil sætte europæiske vine op imod oversøiske vine, og tale om forskellen mellem vine fra den "gamle" vinverden og vine fra den "nye" vinverden.

Koncentreret Smageteknik: Vores vigtigste redskab til at smage og bedømme vine. Vi vil komme ind på følgende: De 5 sanser: alle 5 sanser involveres mere eller mindre ved vinsmagning. Vi vil tale om Vinens udseende, Lugtesansens betydning, Smagen, Vinens potentiale. Vi vil tale om vinens duft/aroma, sødme i vin, syren - det vigtige bid, andre basale smagsstoffer. Vi vil også komme ind på årgange, evt. fejl i vinen, vin og alder, dekantering, vin og mad m.m.

Prøv noget nyt i firmaets vinklub, personaleforening eller lign.

Bestil et vinkursus et spændende alternativ til vinforedrag og vinsmagninger. Der er flere kurser, at vælge imellem, og AHP VIN skræddersyr gerne et kursus specielt til Dit firma. Dyk ned i smageteknikken, lær at læse etiketterne, ved hvilke temperaturer skal de forskellige vine serveres, hvilke vine er velegnet til hvilke retter, lær om vinens historie er blot nogle af de emner vi tager op på kurserne. Kurserne er en dags/aftens kurser og varer 2 1/2 time. Der er selvfølgelig mulighed for at forlænge kurserne efter behov.

Kursusoversigt:

Smageteknik: Deltagerne lærer at analysere en vin ved hjælp af smageteknikken.Synet, duften, smagen, potentialet. Der arbejdes også med dekanteringaf vin, hvilke vine vinder ved dekantering.

Etiketanalyse: Deltagerne lærer hvad de forskellige vinetiketter fortæller. Svarer de til forventningerne.

Servering af vin: Deltagerne lærer hvilke temperaturer der er velegnet for de forskelligevintyper. Deltagerne vil bl.a. blive præsenteret for en vin serveret vedforskellige temperaturer. Hvordan påvirker temperaturen vinen.

Menu- og vin sammensætning: Her lærer deltagerne hvilke vine der egner sig til hvilke retter. Der arbejdes med alle årstiderne.

Vinens historie: Her går vi "tilbage til de første druer", og taler om hvordan vin gennem tiderne har ændret sig.

På alle kurser vil vi smage 6 - 9 forskellige spændende vine.
Dette er kun en kort beskrivelse af det enkelte kursus indhold yderligere information fås på kontakt@ahp-vin.dk eller tlf.26 84 48 27 hvor også tilbud på de enkelte kurser gives.

Der er mulighed for at arrangere andre vinkurser helt efter dit ønske.

AHP VIN importerer vine fra små unikke vinproducenter

AHP VIN

CVR: 21392308

Søbakken 21, Nyråd

4760 Vordingborg

Tlf.: 26 84 48 27

​E-mail: kontakt@ahp-vin.dk